Britt Jans-Beken

britjansbeken3_orig

BRITT JANS-BEKEN

Motorcross

Feiten & ​Statistieken

GEBOORTEDATUM
1 december, 2003

GEBOORTEPLAATS
Wanssum

NATIONALITEIT
Nederlandse

DISCIPLINES
Motorcross

Q&A

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
Ik wilde al op jonge leeftijd een motor. Op mijn 6e verjaardag heb ik mijn eerste motortje gekregen. Zo is mijn passie voor de sport ontstaan.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?
Ik sport twee keer per dag dat wisselt van actief tot heel intensief. Vanuit mijn opleiding Sport en Bewegen loop ik momenteel stage bij mijn personal trainer. Daarnaast zit ik gemiddeld 2 a 3 keer per week op de motor.

Hoe vaak train je per week, hoeveel uren en hoe ziet je training schema eruit?
Zoals ik al vertelde train ik minimaal 2 keer per dag. Dit is gemiddeld 14 uur per week buiten de motortrainingen om. Dan heb ik het over fietsen, hardlopen, circuitjes en krachttrainingen. Wanneer het weer het toe laat train ik daarnaast nog 2 a 3 keer per week op de motor. Meestal rijd ik per training 3 sessies van gemiddeld 30 minuten.

Wat zijn je doelen/ ambities in het leven, op persoonlijk en sportief gebied?
Mijn ultieme doel is om wereldkampioen te worden in de damesklasse (WMX).

Waarom heb je voor RXDGear gekozen?​
Omdat ik elke dag moet sporten niet alleen bij mijn personal trainer maar ook thuis, hierdoor kwam ik erachter dat de materialen die ik gebruik niet voldoende zijn. Ik ben toen research gaan doen, toen ik de website uitkwam sprak deze mij heel erg aan. De stijl, communicatie en medewerkers zijn top en ook nog eens Nederlands.

Ranking

  • 2019 2de in het Europees Kampioenschap
  • 2017 Nederlands Kampioen

Meer weten over
Britt Jans-Beken