Sanne van Dijke

Sanne_van_Dijke_overzichtsfoto_1

SANNE VAN DIJKE

Judo

Feiten & statistieken

GEBOORTEDATUM
21 juli, 1995

GEBOORTEPLAATS
​Heeswijk-Dinther

NATIONALITEIT
Nederlands

DISCIPLINES
Judo

Q&A

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
Mijn oudste broer Steven deed judo. Als klein meisje ging ik altijd met mijn vader mee kijken bij de training. Ik kon niet wachten tot ik zelf de mat op mocht, vanaf 5 mocht het dan eindelijk.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?
Ik woon in Heeswijk-Dinther maar doordeweeks ben ik voornamelijk in Arnhem vinden voor mijn (judo) trainingen. Naast mijn judo carrière studeer ik in Tilburg, voor docent maatschappijleer. Meestal ben ik zo'n 20 weken per jaar in het buitenland voor trainingskampen of wedstrijden. Meestal gaan we naar Azië, bij voorkeur Japan.

Hoe vaak train je per week, hoeveel uur en hoe ziet je trainingsschema eruit? 
Ik maak ongeveer 12 trainingen per week. 

Van maandag tot en met vrijdag train ik 2 tot 3 keer per dag op Papendal (Arnhem), in de ochtend is dit een kracht of conditie training soms gecombineerd met een techniek training. In de avond zijn de wedstrijdtrainingen waarin we partijtjes maken. In het weekend doe ik vaak een hersteltraining (hardlopen/yoga/zwemmen) en een crossfittraining voor de lol.

Wat zijn je doelen/ambities in het leven, zowel persoonlijk als sportief?
Sportief gezien zijn er nog 2 medailles die ik wil winnen; goud op het WK en goud op de spelen. Verder kijk ik ook uit naar mijn maatschappelijke carrière, na het judo. Als docent maatschappijleer wil ik graag bijdragen aan het tegengaan van polarisatie in Nederland. De sport zal ook altijd een rol blijven spelen in mijn leven, graag zou ik de sport inzetten voor maatschappelijke doeleinde. Bijvoorbeeld gratis sportlessen voor kansarme jongeren.

Waarom heb je voor RXDGear gekozen?
Ik kwam met RXDGear in aanraking via mijn crossfitgym. De materialen zijn van hoge kwaliteit en het merk straalt dat uit. Ik ben gek op gewichtheffen en met de spullen van RXDGear hoef ik niet bang te zijn bij het laten vallen van mijn gewichten, als ik richting mijn max ga.

Ranking

  • 2e op de wereldranglijst
  • Olympische bronzen medaillewinnaar in Tokio
  • Europees kampioen
  • Wereld bronzen medaillewinnaar

Meer weten over
Sanne van Dijke