STRONGMAN WORKOUTS ZIJN HET ENIGE DAT JIJ NODIG HEBT! 

image_12_

STRONGMAN WORKOUTS ZIJN HET ENIGE DAT JIJ NODIG HEBT! 

Grote mannen, loodzware workouts. Grote kans dat jij bij het woord ‘Strongman’ hieraan denkt. Net zoals het (om)gooien van auto- of trekkerbanden, het trekken van (vracht)wagens of het verplaatsen van betonnen blokken. Maar strongman is meer dan dat, want niet iedereen heeft een vrachtwagen voor de deur staan om vooruit te trekken. Ondanks dat, kan ook jij met het juiste equipment een Strongman training volgen. Het haalt gegarandeerd een (brute) kracht in jou naar boven. Met Strongman trainingen (of wedstrijden) verplaats je namelijk - meestal zware en onhandige - voorwerpen, zodat jouw conditie en kracht flink op de proef gesteld worden. Ben jij ook een CrossFit liefhebber? Dan komt een deel van de materialen die gebruikt worden binnen strongman, jou bekend voor. Steeds vaker komen er workouts voorbij die een combinatie zijn van Strongman en CrossFit. En dat is niet zonder reden. Om aan de slag te gaan met strongman workouts, heb je namelijk al een sportieve basis nodig. Anders gaat het je niet lukken de heavy duty oefeningen uit te voeren.

 

Wat kun je verwachten bij Strongman trainen?

Je lichaam wordt aan het werk gezet, geloof ons. Daar is namelijk geen woord aan gelogen. Een goede strongman training vraagt veel van jouw spieren én uithoudingsvermogen. Om die reden verbrand je ook nadat de training klaar is, nog flink wat calorieën. Zo ligt de focus bij gewichtheffen vooral op het opbouwen van spiermassa, terwijl dit bij strongman niet zo is. Omdat je - ook na de training - nog veel calorieën verbrandt door al het zware tilwerk, werk je bij deze sport dus vooral aan - brute - kracht. Strongman trainingen maken je dus letterlijk sterker. En om die reden komen strongman workouts dichter in de buurt bij CrossFit dan bij gewichtheffen. Leg de halterstang en dumbbells maar even opzij en pak het zware geschut erbij. Van een Fat bar, tot een Yoke of sandbag. 

 

Welke strongman oefeningen zijn er?

 

  • Farmer walks
  • Met deze workout werk jij aan functionele kracht. Want je kunt nog zoveel pompen in de gym om meer spiermassa te creëren, zonder het hebben van functionele kracht kom je nergens. Van kratten met boodschappen uit de auto tillen, tot verhuisdozen verplaatsen. Dit zijn voorbeelden van dagelijkse handelingen waar jij functionele kracht voor nodig hebt. En laat de Farmer’s Walk nou de grondlegger zijn van functionele kracht. Eenvoudig én effectief tegelijk. Je neemt de Farmers walk handles in beide handen en je legt - al lopend - een afstand af in zo min mogelijk tijd. Dankzij kleine stapjes te zetten, behoud je balans. Een onmisbare oefening voor het trainen van jouw bovenrug en een sterkere grip.

 

  • Fat bar deadlift
  • De welbekende deadlift, zoals je kent vanuit CrossFit, maar dan met de Fat bar. De RXDGear Fat barbell heeft een extra brede greep (diameter). Dit maakt dat jij jouw handen er - bijna - niet omheen kunt krijgen. Iets wat bij een Olympic barbell wel lukt. Het maakt de deadlift een stuk uitdagender omdat je hier een ijzersterke grip mee opbouwt. Daarnaast kun je ook de Fat bar press en squat doen. Tip: laat je straps links liggen wanneer jij aan de slag gaat met de Fat Bar. Gebruik van straps vermindert het effect en dat wil je juist niet. Bewaar je straps voor de Olympic barbell.

 

  • Sandbag carry
  • Grote kans dat jij deze workout al eens uitgevoerd hebt. Een favoriet onderdeel binnen jouw workouts of een no-go? Binnen Strongman trainingen is dit onderdeel onmisbaar. Je zet namelijk jouw hele lichaam aan het werk. Pak de bag op, zorg ervoor dat hij niet valt en loop de door jou gestelde afstand. Pick, walk, drop. Makkelijk, toch?

 

  • Yoke carry
  • Last but not least, want het is één van de meest bekende Strongman workouts. Bovenstaande oefeningen kun je me gemak thuis uitvoeren. Maar een Yoke carry is voor de meesten van ons een ander verhaal. De Yoke carry vraagt namelijk flink wat kracht van jouw core. Maar ook stabiliteit en coördinatie zijn belangrijke punten om meters af te kunnen leggen met de Yoke in je nek.

 

Wil je jouw Strongman workout compleet maken? Bestel dan ook een een klimtouw of weightvest.


Op zoek naar de beste strongman equipment?

Bekijk al onze producten hier: https://www.rxd-gear.nl/functional-training/strength-conditioning

Of kom in contact met ons: https://www.rxd-gear.nl/contact-nl

Bekijk de productcatalogus

1

Abonneer je op onze nieuwsbrief

2