Hoe kies je de juiste halterstang voor je training?

RXD_by_ISABELLA_VERDUYN-241

Hoe kies je de juiste halterstang voor je training?

Bij RXDGear bieden we een ruime keuze aan halterstangen die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde activiteiten. Deze bars hebben elk hun perfecte details om je training naar het hoogste niveau te tillen. Hieronder leggen we de verschillen uit.


Olympic Training en Basic Barbells

Een van onze best verkochte barbells zijn de Olympic Barbells. De 20kg Olympic Training Barbells hebben hun uitgebalanceerde knurling. De knurling is prettig voor een stevige grip, maar niet te scherp, waardoor de barbell geschikt is voor one-rep maxes en hogere reps tijdens het trainen. Deze Olympische Training Barbells hebben geen centrale knurling. Dit ontwerp voorkomt ongemak of krassen in de nek en schouders bij het uitvoeren van front rack cleans of andere bewegingen.
Onze Olympische Barbells zijn onderverdeeld in verschillende lijnen: Training, Prestatie, Competitie en Techniek. Het is belangrijk dat onze wedstrijd- en trainingsstangen zijn gecertificeerd door de International Weightlifiting Federation, waardoor de hoogste kwaliteit en naleving van internationale normen wordt gegarandeerd.
De diameter van onze training- en basisstangen is 28mm voor de 20kg en 25mm voor de 15kg stangen. Bovendien staan de gripmarkeringen op een handige afstand van 91cm van elkaar, zodat je je handen gemakkelijk kunt plaatsen en de stang consistent kunt tillen. Deze bars hebben een PSI van 175.000, wat het breekpunt van de barbell betekent, uitgedrukt in (pounds/kilos per vierkante inch).

Olympic Weightlifting Barbells

Voor gewichtheffers bieden we halterstangen die speciaal zijn ontworpen voor wedstrijdliften zoals squat, bankdrukken, deadlift, clean en jerk. Deze halterstangen zijn voorzien van bussen met een speciale toevoeging van grafiet die zelfsmering mogelijk maakt, waardoor de prestaties en levensduur worden verbeterd met behoud van gecontroleerde rotatie.
De RXDGear 20kg olympische gewichthef halterstang is de koning onder de halterstangen. Deze hardchromen halterstang is speciaal ontworpen voor gewichtheffen. De Olympische halterstang heeft een diameter van 28mm, met 10 naaldlagers en 2 koperen bussen in elke huls, wat zorgt voor een zeer soepele rotatie. Het extra grove gekartelde oppervlaktepatroon zorgt voor de perfecte combinatie tussen grip en comfort, met behoud van dat vicelike gevoel, zonder de schurende werking op je huid. Deze halterstang heeft een trekkracht van maar liefst 215.000 PSI en een maximale belastbaarheid van 1134kg, geschikt voor serieus gewichtheffen dus.
Houd bij het kiezen van een halterstang rekening met je trainingsdoelen, of die nu gericht zijn op techniek, algemene fitheid of competitief gewichtheffen. Met ons aanbod aan opties vind je de perfecte halterstang voor jouw specifieke behoeften.


Speciale Barbells

Voor situaties waarin een traditionele rechte stang niet geschikt is, bieden we een reeks speciale stangen om aan specifieke tilbehoeften te voldoen. Deze stangen, zoals de Olympic Buffalo Barbell, Swiss multi grip stang, Hex Bar, Safety Squat barbell etc, bieden unieke tilmogelijkheden en vullen de bewegingselectie aan waar rechte stangen tekort kunnen schieten.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste stangcategorie voor jouw trainingsbehoeften, staat ons team van productexperts klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor hulp en aanbevelingen. Bij RXDGear zijn we toegewijd om je te voorzien van de beste apparatuur om je fitnessreis te ondersteunen.


Olympic Kids/Junior Barbell

Voor onze kleine athletes hebben we de Olympic Kids/Junior Barbells in 2,5 of 10kg! Deze barbell is geschikt voor junioren en voor techniektraining om zo het gemakkelijk te maken voor het uitvoeren van oefeningen. De Junior barbell heeft een totale lengte van 170cm en een binnenmaat van 131cm. Daardoor past deze barbell op alle rigs en racks. Deze Olympische Junior halterstang is afgewerkt met hard chroom en heeft extra gripvlakken en roterende sleeves. Met een trekkracht van maar liefst 190.000 PSI en een maximale belastbaarheid van 453kg is deze halterstang veelzijdig en geschikt voor verschillende doeleinden.


Heb je hulp nodig bij het kiezen tussen onze barcategorieën? Neem contact op met onze product experts:
https://www.rxd-gear.nl/

Bekijk de productcatalogus

1

Abonneer je op onze nieuwsbrief

2