Waarom iedereen met een kettlebell zou moeten trainen?

RXD_by_ISABELLA_VERDUYN-295
kettlebell2

Waarom iedereen met een kettlebell zou moeten trainen?

Kettlebell-training is de afgelopen jaren enorm populair geworden en met goede reden. Deze compacte, gietijzeren bal met een handvat biedt een breed scala aan voordelen voor zowel beginners als ervaren sporters. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom iedereen, ongeacht het fitnessniveau, zou moeten overwegen om met een kettlebell te trainen.


Efficiënte full-body workout

Een van de grootste voordelen van kettlebell-training is dat het een efficiënte full-body workout biedt. Omdat de kettlebell een onstabiele lading is, worden bijna alle spieren in het lichaam geactiveerd tijdens de oefeningen. Of je nu je benen, billen, rug, armen of core traint, de kettlebell zorgt ervoor dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Dit maakt het een perfecte keuze voor mensen die tijd willen besparen in de sportschool en toch een effectieve training willen hebben.


Verbetert kracht en uithoudingsvermogen

 Kettlebell-training is uitstekend voor het opbouwen van zowel kracht als uithoudingsvermogen. De oefeningen zijn meestal dynamisch en vereisen een goede techniek en coördinatie. Door regelmatig met een kettlebell te trainen, zul je merken dat je kracht toeneemt, je spieren sterker worden en je algehele uithoudingsvermogen verbetert. Dit is niet alleen gunstig voor atleten, maar ook voor mensen die hun alledaagse activiteiten gemakkelijker willen kunnen uitvoeren.


Verhoogt de vetverbranding

 Als je op zoek bent naar een effectieve manier om vet te verbranden, is de kettlebell je beste vriend. Omdat kettlebell-training vaak hoge intensiteit heeft en meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt, verbrand je meer calorieën in een kortere tijd in vergelijking met traditionele cardiotraining. Daarnaast stimuleert de intense inspanning tijdens de training je metabolisme, wat betekent dat je zelfs na je training nog steeds calorieën blijft verbranden.


Verbetert de houding en balans

 Veel mensen hebben tegenwoordig last van een slechte houding als gevolg van langdurig zitten en werken achter een bureau. Kettlebell-training kan helpen bij het verbeteren van de houding en het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor een goede lichaamshouding. Bovendien helpt de onstabiele aard van de kettlebell bij het verbeteren van de balans en coördinatie, wat essentieel is voor dagelijkse bewegingen en het verminderen van het risico op blessures.


En waarom een RXDGear kettlebell?

-De RXDGear Competition kettlebells zijn voor Crossfit en wedstrijdgebruik! De unfilled (holle of hollow) kettlebells zijn getest en goedgekeurd door OKC (Orange Kettlebell Club) hierdoor zijn ze goed te gebruiken bij Internationale wedstrijden en competities.

-De kettlebell is uit 1 stuk gegoten en niet afgevuld. Je loopt dus geen risico op losse vulling of disbalans in de bal.

-Verkrijgbaar in de standaardkleuren en van 8kg t/m 36 kg.




Swing jezelf sterk met onze kettlebells: 

https://www.rxd-gear.nl/free-weight/kettlebells