Korting bij afhalen
Snelle levering
2 jaar garantie
Europees merk, wereldwijde verzending
Eigen installatie team
Meer dan 400 gyms ingericht

RACKS EN RIGS: WAT IS HET VERSCHIL?

Op de website van RXD Gear worden verschillende soorten trainingsapparatuur aangeboden, waarbij de termen "rigs" en "racks" worden gebruikt om deze aan te duiden. Zowel rigs als racks worden gebruikt voor krachttraining en functionele fitnessoefeningen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee.

Ontwerp en installatie van racks en rigs

Een "rack" is meestal een statische trainingsopstelling die specifieke oefeningen ondersteunt, zoals squats, bench presses en deadlifts. Het bestaat vaak uit twee verticale kolommen met aan beide zijden horizontale balken waaraan halters kunnen worden opgehangen. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om de halter op verschillende hoogtes te plaatsen voor verschillende oefeningen. Racks zijn ontworpen om te worden gebruikt in een gevarieerde trainingsomgeving, zoals een sportschool of een home gym. Racks kunnen vrijstaand worden gebruikt omdat het gewicht van de halters voldoende is om het rack op zijn plaats te houden. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die thuis trainen of voor sportscholen die hun trainingsapparatuur regelmatig willen verplaatsen.

Een "rig" daarentegen is een veelzijdigere trainingsopstelling die een groter aantal oefeningen mogelijk maakt. Rigs bestaan meestal uit een netwerk van stalen palen, balken en liggers die in verschillende hoeken en hoogtes met elkaar zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een veelzijdig trainingsframe waarbij de gebruiker kan kiezen uit verschillende oefeningen, zoals pull-ups, muscle-ups, en dips. Een rig biedt veel meer mogelijkheden voor een grotere variëteit aan oefeningen en kan meerdere gebruikers tegelijkertijd ondersteunen. In tegenstelling tot een rack moet een rig echter aan de grond worden gemonteerd om stabiliteit te bieden tijdens de training. Dit vereist meestal een professionele installatie en is daarom niet ideaal voor mensen die regelmatig hun trainingsapparatuur willen verplaatsen.

Het feit dat een rack vrijstaand kan worden gebruikt, maakt het een veelzijdiger en gemakkelijker te installeren trainingsapparaat dan een rig. Een rack is dan ook een populaire keuze voor thuisgebruik en in sportscholen waar de ruimte beperkt is. Aan de andere kant biedt een rig meer mogelijkheden voor een grotere variëteit aan oefeningen en kan het meerdere gebruikers tegelijkertijd ondersteunen. Een rig is echter minder mobiel en vereist een professionele installatie om stabiliteit te bieden tijdens de training. Beide trainingsapparaten hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende trainingsdoeleinden.

rxd_pushup
rxd_bench_1
rxd_plates2

Bekijk de productcatalogus

mockup_5_wit

Abonneer je op onze nieuwsbrief

2